Čokoládová pěna [fr]

Už jste ochutnali čokoládovou pěnu našeho šéfkuchaře? Dnes se s Vámi podělí o recept na tento klasický dezert pro milovníky čokolády.

Příprava den předem.

Ingredience

- 180 g kvalitní hořké čokolády (minimálně 70% kakaa)
- 10 cl tekuté šlehačky
- 2 cl mléka
- 20 g másla
- 3 celá vejce a 2 bílky navíc

Postup

Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte ve vodní lázni.

V kastrůlku nechte rozpustit a spojit šlehačku, mléko a máslo. (Máslo slouží k udržení objemu pěny po ztuhnutí.) Smíchejte s rozpuštěnou čokoládou.

Vmíchejte do směsi žloutky.

Do vychlazených bílků dejte špetku soli a ušlehejte sníh.

Opatrně vmíchejte sníh do čokoládové směsi a hotovou pěnu dejte chladit přes noc do lednice.

Druhý den ozdobte a servírujte podle vlastní fantazie.

Dobrou chuť!

JPEG - 29 kb

Dernière modification : 14/10/2013

Haut de page