Francouzská gastronomie byla zapsána na seznam UNESCO [fr]

Zástupci čtyřiadvaceti členských států mezivládního výboru pro zachování nehmotného kulturního dědictví se na svém prvním setkání v Subsaharaské Africe (Keňa) rozhodli zapsat na reprezentativní seznam UNESCO další tradice. Tato rozhodnutí byla ve středu zájmu světového společenství, které si stále více uvědomuje důležitost zachování kulturního dědictví.

Francouzská gastronomie je zavedeným společenským rituálem, který doprovází nejvýznamnější okamžiky života, jakými jsou narození, svatby, narozeniny, úspěchy a shledání.

Francouzské jídlo musí dodržet zavedené schéma. Začíná se aperitivem a končí digestivem. Mezitím se podávají dva až čtyři chody : předkrm, ryba nebo maso se zeleninou, sýr a dezert. Francouzská gastronomie utužuje rodinu, přátelství a společenské vazby obecně.

Pro více informací zde

Dernière modification : 24/07/2016

Haut de page