Goût de France / Good France (21. března 2016) [fr]

V první jarní den 21. března 2016 se 1000 šéfkuchařů 5 kontinentů zapojí do projektu Goût de / Good France, pořádaného ve spolupráci s francouzským Ministerstvem zahraničních věcí a mezinárodního rozvoje, aby vzdali hold francouzské kuchyni a stolování v příjemné a družné atmosféře.

K účasti na této slavnostní akci jsou zváni šéfkuchaři z celého světa působící v restauracích s nejvybranější gastronomií, ale i v kvalitních bistrech.

V České republice bylo do projektu vybráno 11 restaurací:

Ohlédnutí za tiskovou konferencí k projektu Goût de / Good France (10. března 2016)

O projektu píšou také:

JEDINEČNÁ PŘÍLEŽITOST SI VYCHUTNAT A UMOŽNIT I JINÝM
VYCHUTNAT SI FRANCOUZSKÉ SPECIALITY

VAŠE MENU

Každé menu dá vyniknout francouzské gastronomii v celé její rozmanitosti, přičemž každý šéfkuchař může přizpůsobit svůj návrh nabídce místního trhu a jeho kvalitním produktům. I v tomto druhém ročníku Goût de / Good France bude menu vycházet z receptů inspirovaných francouzským kuchařským uměním.

PŘEDEPSANÉ CHODY:

• Aperitiv
• Předkrm
• Jedno až dvě hlavní jídla
• Výběr sýrů (může být nahrazen 2. dezertem)
• Dezert
• Francouzská vína a šampaňské

JEDNA VODÍCÍ LINIE

Charakteristická pro každé menu bude kuchyně s použitím menšího množství tuků, cukrů a soli a s významným podílem zeleniny v souladu s principem „jíst dobře a zdravě“.

CENA / GESTO

Cenu za menu si stanoví každá restaurace sama. Předpokládá se, že 5 % z tržby by mělo být věnováno jedné místní neziskové organizaci působící ve prospěch zdravého životního stylu a životního prostředí.

Dernière modification : 24/07/2016

Haut de page