Recept měsíce našeho šéfkuchaře: Králičí hřbet na hořčičných zrnech se sezónní zeleninou [fr]

Recept měsíce našeho šéfkuchaře: Králičí hřbet na hořčičných zrnech se sezónní zeleninou

JPEG

Pro čtyři osoby.

- 2 králičí hřbety
- 1 kuřecí prso.
- Na šťávu z králičího masa:

  • 3 cibule
  • 2 mrkve
  • tymián / česnek / bobkový list / rozmarýn
  • bílé víno

- Zelenina:

  • 6 brambor odrůdy Ratte
  • 4 růžičkové kapusty
  • 4 mrkve
  • 4 jarní cibulky

I. Maso

- Vykostěte králičí hřbety.
- Vyrobte nádivku: rozmixujte kuřecí maso s bílkem a crème fraiche.
- Rozprostřete nádivku na vyrovnané hřbety.
- Zarolujte pomocí potravinářské fólie.
- Vařte v páře při 80° po dobu 40 minut.

II Omáčka.

- Rozdrťte králičí kosti.
- Nechte zezlátnout v troubě s mrkvemi, cibulí a bylinkami.
- Zalejte bílým vínem.
- Šťávu zredukujte a poté vše podlijte drůbežím vývarem nebo vodou
- Vařte 2 hodiny a přeceďte.
- Odstraňte tuk.
- Zredukujte, přidejte trochu smetany a hořčičná zrna.

III. Zelenina

- Osmažte brambory na kachním sádle, nechte okapat a nakrájejte na plátky.
- Uvařte růžičkovou kapustu ve vodě, nechte vychladnout. Rozkrojte na polovinu a nechte zezlátnout na másle.
- Orestujte na másle mrkev a jarní cibulku.

IV. Dokončení:

- Před podáváním králičí hřbety opečte a nakrájejte na silné plátky.
- Na talíř přidejte zeleninu a polejte omáčkou.

Vzhůru do kuchyně a dobrou chuť!

Dernière modification : 02/11/2015

Haut de page