Recept měsíce našeho šéfkuchaře: mořský vlk s krustou z mořských řas a restovaná quinoa se zeleninou [fr]

Mořský vlk s krustou z mořských řas a restovaná quinoa se zeleninou

- Mořský vlk: filet zbavený šupin.

- krusta z mořských řas:

    • Změklé máslo + strouhanka (půl napůl)
    • Řasa Hijiki nebo Wakamé
    • Mletá řasa Nori
    • Česnek
    • Šalotka nakrájená na drobno
  • Smíchejte přísady dohromady a směs rozprostřete mezi dva papíry na pečení (hmota by měla být silná zhruba 2 millimetry).
  • Pečte v troubě na 180°.
  • Nechte krustu vychladnout a upravte ji do tvaru filetu.
  • Osmažte filet kůží dolů. Důležité: Zpola osmažený filet nechte vychladnout!
  • Položte na filet krustu a dopečte pod grilem, aby získal barvu.

- Restovaná quinoa se zeleninou:

- Quinoa: Vařte ve vroucí vodě po dobu 10-15 minut.

    • Nechte okapat, propláchtěte studenou vodou a nechte vychladnout.

- Zelenina: Nakrájejte na drobné kostičky jeden řapíkatý celer a jednu mrkev.

    • Uvařte ve vroucí vodě (do křupava).
    • Přidejte konfitovaný citron nakrájený na kostičky.
    • Přidejte olivy nakrájené na kostičky
    • Přidejte najemno nakrájený koriandr.
    • Přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli.
  • Orestujte quinou na olivovém oleji a přidejte směs zeleniny (nechte trochu stranou na ozdobení kraje talíře).

- Podávání:

    • Na talíři udělejte kopeček ze směsi quinoy se zeleninou.
    • Na něj položte mořského vlka.
    • Okolo rozprostřete zbytek najemno nakrájené zeleniny a dozdobte několika kešu oříšky.

Vzhůru do kuchyně a ke stolu!

Dernière modification : 25/09/2015

Haut de page