Recept šéfkuchaře pro tento měsíc: Maso z mušlí svatého Jakuba, špaldové rizoto s šiitake a s chřestem, tymiánová pěna (4 porce) [fr]

Maso z mušlí svatého Jakuba, špaldové rizoto s šiitake a s chřestem, tymiánová pěna (4 porce)

Ingredience:

  • Maso z mušlí svatého Jakuba: 4 kusy/os.
  • Špalda: 40g / os.
  • Šiitake: 300g.
  • Zelený chřest: 2ks/os.
  • Máslo, mléko.
  • Pažitka, tymián, kajenský pepř.
  • Parmazán.
  • Dvě šalotky.

A. Špalda

  • Cca 1/2 hodiny povařte v osolené vodě (musí být lehce "al dente").
  • Propláchněte studenou vodou.
  • Nechat odkapat.

B.Šiitake:

  • Omyjte a nakrájejte na malé kousky.
  • Prudce osmahněte v pánvi.
  • Nechte odkapat.

C. Chřest:

  • Oloupejte jej
  • Cca 6 minut povařte v osolené vodě. 
  • Po přípravě rizota (krok D) chřest podélně rozkrojte a osmahněte na másle. 

D. Špaldové rizoto:

  • Na jemno nakrájejte šalotku.
  • Nechte ji zesklovatět na másle. 
  • Přidejte špaldu (postupně přilévejte drůbeží vývar).
  • Výsledek by měl mít konzistenci rizota (tedy ne příliš tekutou).
  • Přidejte lžičku másla, parmazán, sůl, pepř, kajenský pepř a šiitake.

E. Pěna:

  • Ohřejte mléko.
  • Vylouhujte v něm tymián.
  • Přeceďte.
  • Těsně před podáváním vyšlehejte mixérem do pěny.

Prezentace na talíři:

  • Maso z mušlí svatého Jakuba z obou stran rychle osmahněte v pánvi.
  • Rizoto umístěte doprostřed talíře.
  • Na rizoto položte chřesty.
  • Okolo naservírujte maso z mušlí sv. Jakuba.
  • Maso z mušlí ozdobte pěnou.
  • Ozdobte nakrájenou šalotkou.

JPEG

Dobrou chuť!

Dernière modification : 25/11/2016

Haut de page