Recept šéfkuchaře pro tento měsíc : Pečené jehněčí kotlety se zeleninkou [fr]

Recept šéfkuchaře pro tento měsíc : Pečené jehněčí kotlety se zeleninkou (pro 4 osoby)

I. Jehněčí (3 kotlety na osobu) :

  • Kotlety očistíme,
  • Zprudka opečeme na pánvi,
  • A dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 160 °C.
  • Připravíme si šťávu z výpeku z jehněčího nebo jako základ použijeme šťávu z telecího a přidáme pesto z rokety (viz bod IV).

II. Tahini z lilku :

- Příprava pasty :

  • Rozřízneme podélně 3 lilky,
  • Střed lilku nařízneme,
  • Přídáme trochu olivového oleje a pečeme 20 minut v troubě rozehřáté na 160 °C.
  • Vydlabeme střed lilků, necháme okapat, nasekáme a přidáme česnek a papriku.

- 3 další lilky nakrájíme na kolečka, opečeme je na pánvi, vysušíme savým papírem.

- Do pekáčku nebo do kulaté mísy klademe :

  • Vrstvu lilků, na ně vrstvu lilkové pasty, další vrstvu lilků. Posypeme parmezánem a dáme zapéct do trouby.

III. Brambory "Rohlíčky" :

  • V osolené vodě s tymiánem, bobkovým listem a česnekem uvaříme 8 brambor.
  • Necháme vystydnout, pak brambory překrojíme napůl a opečeme na pánvi na olivovém oleji.

IV. Pesto z rokety :

  • Rozmixujeme 2 hrsti rokety s olivovým olejem, parmezánem, piniovými oříšky a špetkou soli.

Tak do toho a dobrou chuť !

JPEG

Dernière modification : 27/11/2015

Haut de page