ročník festivalu Grand Jour de Champagne (4.-7. listopadu 2015) [fr]

Francouzské velvyslanectví se letos poprvé úzce podílelo na festivalu "Grand Jour de Champagne", který pořádá Krekom, hlavní dovozce a zástupce řady šampaňských domů v České republice.

21. října se na velvyslanectví konala tisková konference k letošnímu ročníku festivalu, který probíhal během čtyř dnů (4.– 7. listopadu) a tvořilo jej několik událostí:
- Večeře pro 100 hostů pořádaná 4. listopadu v Hotelu International v Brně. Připravil ji mladý michelinský šéfkuchař Michaël Nizzero (dříve vedl restauraci "La Briqueterie" v Epernay, nedávno se usadil v Londýně) a zúčastnil se jí francouzský velvyslanec.
- Večeře pro 150 hostů, která se konala 5. listopadu na velvyslanectví a připravil ji Bernard Bach, jehož restaurace "Le puits Saint-Jacques" v departementu Gers získala 2 michelinské hvězdičky. Večeře se zúčastnili místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš, předseda regionu Champagne-Ardenne Jean-Paul Bachy a další osobnosti ze světa podnikání a médií (například generální ředitel České televize). Zde si můžete přečíst velvyslancovo úvodní slovo.
JPEG
JPEG
JPEG
JPEG
- Degustace pro 450 osob s prezentací produkce 20 šampańských domů pořádaná na velvyslanectví 6. listopadu.
JPEG
JPEG
JPEG
- Snídaně s champagne a lanýži, která se konala na velvyslanectví 7. listopadu za přítomnosti osobností ze světa kultury i podnikání (farmaceutické laboratoře Sotio, jeden z hlavních českých investorů ve Francii) a specializovaných médií.

Dernière modification : 24/07/2016

Haut de page